AirwaySim
Online Airline Management Simulation
Login
Username
Password
 
or login using:
 
My Account
Username:
E-mail:
Edit account
» Achievements
» Logout
Game Credits
Credit balance: 0 Cr
Buy credits
» Credit history
» Credits FAQ

Author Topic: Cover Aircraft??  (Read 489 times)

Offline JTAirbus

  • Members
  • Posts: 10
Cover Aircraft??
« on: October 05, 2019, 11:01:19 AM »
Hi,

Is there any functionality/future plans to allow an aircraft to be selected as a “back up” aircraft when another aircraft of its fleet is in a B/C/D check?

Reagards
James

Offline SwizzAir

  • Members
  • Posts: 23

The person who likes this post:
Re: Cover Aircraft??
« Reply #1 on: October 05, 2019, 11:29:26 AM »
Hi James,

I will chip in and say no / don't know, respectively. I did ask much the same question a while ago:

https://www.airwaysim.com/forum/index.php/topic,81253.msg480502.html#msg480502

It would be a nice enhancement, IMO. I just forgot to swap out a plane (that I had ordered a replacement for) and shelled out 400k USD for a D-check.. money I could ill afford to spend, because I'm just about going bust about every other week LOL.

Offline JTAirbus

  • Members
  • Posts: 10
Re: Cover Aircraft??
« Reply #2 on: October 05, 2019, 11:41:47 AM »
Yeah, I also think a sort of wet lease mechanism to allow aircraft to be brought in to cover aircraft, my DC10 on my main route for profit went into C check and for a small airline I lost 97k a day in lost revenue!!

Offline JumboShrimp

  • Members
  • Posts: 8145

The person who likes this post:
Re: Cover Aircraft??
« Reply #3 on: October 05, 2019, 12:19:28 PM »
There is a request for pool of aircraft serving schedules:

https://www.airwaysim.com/forum/index.php/topic,54631.0.html

 

WARNING! This website is not compatible with the old version of Internet Explorer you are using.

If you are using the latest version please turn OFF the compatibility mode.