AirwaySim
Online Airline Management Simulation
Login
Username
Password
 
or login using:
 
My Account
Username:
E-mail:
Edit account
» Achievements
» Logout
Game Credits
Credit balance: 0 Cr
Buy credits
» Credit history
» Credits FAQ

Author Topic: Create route / edit route page says no limitation, reality does  (Read 905 times)

Offline Tha_Ape

  • Members
  • Posts: 5596
Create route / edit route page says no limitation, reality does
« on: November 05, 2019, 10:28:27 AM »
EDMA-WSSS, GW#4, Buddy Holly Airline

The create route and edit route pages say there is no limitation, thus ~27 tons with an A321-F. The route planning page shows a limitation at 10 tons...

Offline Mort

  • Members
  • Posts: 642
Re: Create route / edit route page says no limitation, reality does
« Reply #1 on: April 17, 2020, 11:41:53 AM »
Another example of this bug below, on the Age of Flight gameworld.


Offline sanabas

  • Members
  • Posts: 551
Re: Create route / edit route page says no limitation, reality does
« Reply #2 on: April 17, 2020, 12:14:24 PM »
Doublestops have some issues. There's apparently an open report: https://www.airwaysim.com/forum/index.php/topic,83461.0.html

Offline schro

  • Members
  • Posts: 4536
Re: Create route / edit route page says no limitation, reality does
« Reply #3 on: April 17, 2020, 05:30:33 PM »
Doublestops have some issues. There's apparently an open report: https://www.airwaysim.com/forum/index.php/topic,83461.0.html

There's also likely a few closed reports for this sort of thing related to double techstops...

Offline sanabas

  • Members
  • Posts: 551
Re: Create route / edit route page says no limitation, reality does
« Reply #4 on: April 17, 2020, 11:54:54 PM »
No doubt. Certainly seems like known issue, but a long way from being fixed. Any doublestopped route you need to look at the route planning after you start flying to see if the bug is non-existent, hurting you, or helping you. I was at the point flying 732F from TPE that I'd actually create route for a single day with 3 different stop options, on M/W/F, assign them all to a plane, look at the new planning, and see which day worked best. Once I found a pair that consistently worked, I used that for virtually everything.

Online RainbowSevenNine

  • Members
  • Posts: 457
Re: Create route / edit route page says no limitation, reality does
« Reply #5 on: June 17, 2020, 06:38:01 AM »
It is, I think also an issue on a single tech stop.

ORY-FAI-HNL, the planner says no issue for a DC8-54CF, but i was getting about 5000kg!

Offline Mort

  • Members
  • Posts: 642
Re: Create route / edit route page says no limitation, reality does
« Reply #6 on: June 17, 2020, 08:18:49 AM »
It is, I think also an issue on a single tech stop.

ORY-FAI-HNL, the planner says no issue for a DC8-54CF, but i was getting about 5000kg!

Combi's work slightly differently. The message in route planning refers to pax not cargo (or both). There was no pax restrictions I'll hazard, but the remaining free payload after pax and bags amounted to the 5tn you mentioned

Online RainbowSevenNine

  • Members
  • Posts: 457
Re: Create route / edit route page says no limitation, reality does
« Reply #7 on: June 17, 2020, 10:51:10 AM »
Combi's work slightly differently. The message in route planning refers to pax not cargo (or both). There was no pax restrictions I'll hazard, but the remaining free payload after pax and bags amounted to the 5tn you mentioned

I have just checked

60/5 & 7240kg or Cargo Only 13560kg only

Either way it needs fixing!

Offline sanabas

  • Members
  • Posts: 551

The 2 people who like this post:
Re: Create route / edit route page says no limitation, reality does
« Reply #8 on: June 17, 2020, 11:03:46 AM »
I have just checked

60/5 & 7240kg or Cargo Only 13560kg only

Either way it needs fixing!

That's seems like what it should be though.

When a plane says 'no restrictions', it means it can carry a full pax load with the max amount of seats. Unfortunately that's not really a useful distinction for combis, and it'd be more useful to know the overall limit is 13.5t. You can get a good idea by looking at the limit shown for the 54-AF in this case though.

Offline Chris Spiegel

  • Members
  • Posts: 33
Re: Create route / edit route page says no limitation, reality does
« Reply #9 on: June 23, 2020, 01:49:40 PM »
I have this problem too, see example below.
This is a pax only route which shows none / 122 payload limit but has 106 / 93 in reality.

 

WARNING! This website is not compatible with the old version of Internet Explorer you are using.

If you are using the latest version please turn OFF the compatibility mode.