AirwaySim
Online Airline Management Simulation
Login
Username
Password
 
or login using:
 
My Account
Username:
E-mail:
Edit account
» Achievements
» Logout
Game Credits
Credit balance: 0 Cr
Buy credits
» Credit history
» Credits FAQ

Author Topic: [-] table to know the catchment radius of an airport  (Read 411 times)

Offline Tha_Ape

  • Members
  • Posts: 5596

The person who likes this post:
[-] table to know the catchment radius of an airport
« on: July 22, 2018, 01:08:25 PM »
As I understand, in the future we'll have a tool to know one airport's catchment radius. However, as of today, we can just guess and make experiences.

To fill in the gap, would it be possible to have some kind of a table that says

said level of infra multiplied by said level of traffic gives a radius of "x"km/nm ?

Thanks.
« Last Edit: January 25, 2019, 02:27:13 PM by Sami »

Offline Tha_Ape

  • Members
  • Posts: 5596
Re: table to know the catchment radius of an airport
« Reply #1 on: July 22, 2018, 02:34:52 PM »
I mean, it does not need to be integrated into the game, could be just a table you publish on the forum, something that can be done in 5 mins and won't be a burden for you.

Offline alexgv1

  • Members
  • Posts: 2273
Re: table to know the catchment radius of an airport
« Reply #2 on: July 22, 2018, 03:04:57 PM »
Is this of any use, if you haven’t seen it already?

https://www.airwaysim.com/game/Manual/Routes/Demand/#Catchment

It was the best reference I could find for my own route planning.
CEO of South Where Airlines (SWA|WH)

Offline Tha_Ape

  • Members
  • Posts: 5596
Re: table to know the catchment radius of an airport
« Reply #3 on: July 22, 2018, 04:17:29 PM »
Is this of any use, if you haven’t seen it already?

https://www.airwaysim.com/game/Manual/Routes/Demand/#Catchment

It was the best reference I could find for my own route planning.

Yep, thanks, saw this already, but it only gives the lowest and highest possible value, but we don't know if the evolution within is linear or not. Moreover, the evolutive infrastructure feature is not yet implemented, so we "swim in the unknown", so to say.

Offline JumboShrimp

  • Members
  • Posts: 8040
Re: table to know the catchment radius of an airport
« Reply #4 on: July 24, 2018, 05:54:49 AM »
Some info that may or may not be accurate:

for infra + traffic = 9: radius = 75km
for infra + traffic = 15 (currently the highest): radius = 148km
« Last Edit: July 27, 2018, 06:21:43 PM by JumboShrimp »

Offline Sami

  • Administrator
  • Members
  • Posts: 16942
    • AirwaySim - Are you the next Richard Branson?

The 3 people who like this post:
Re: [-] table to know the catchment radius of an airport
« Reply #5 on: January 25, 2019, 02:27:36 PM »
 Airport info page is renewed at some point and will have this info

 

WARNING! This website is not compatible with the old version of Internet Explorer you are using.

If you are using the latest version please turn OFF the compatibility mode.