AirwaySim
Online Airline Management Simulation
Login
Username
Password
 
or login using:
 
My Account
Username:
E-mail:
Edit account
» Achievements
» Logout
Game Credits
Credit balance: 0 Cr
Buy credits
» Credit history
» Credits FAQ

Author Topic: [-] Move / Swap schedules incomplete.  (Read 174 times)

Offline JumboShrimp

  • Members
  • Posts: 5992
[-] Move / Swap schedules incomplete.
« on: September 01, 2016, 06:42:16 PM »
When moving schedules, we get a choice of aircraft that currently do not have any routes assigned.  But the target aircraft may have A/B checks scheduled.

When the system swaps the schedule, from origin to target, the schedule from origin moves to target, but the maintenance does not move back from target to origin.
« Last Edit: September 05, 2016, 04:27:10 PM by Sami »

Offline Sami

  • Administrator
  • Members
  • Posts: 14535
    • AirwaySim - Are you the next Richard Branson?
Re: Move / Swap schedules incomplete.
« Reply #1 on: September 02, 2016, 10:14:01 AM »
The functionality is merely "move", not "swap" so this is correct..

Offline JumboShrimp

  • Members
  • Posts: 5992
Re: Move / Swap schedules incomplete.
« Reply #2 on: September 02, 2016, 02:23:54 PM »
The functionality is merely "move", not "swap" so this is correct..

There are 2 options:

- Move
- Move / swap registration

On the plain move, it would indeed not be appropriate to bring back the maintenance from the target aircraft.

But on the second option, "Move / swap", I think it would be appropriate to swap the maintenance timing from the target aircraft to the origin aircraft.

Offline schro

  • Members
  • Posts: 3068

The person who likes this post:
Re: Move / Swap schedules incomplete.
« Reply #3 on: September 02, 2016, 04:21:48 PM »
The swap is only intended to swap registration and not the schedule.

Offline JumboShrimp

  • Members
  • Posts: 5992
Re: Move / Swap schedules incomplete.
« Reply #4 on: September 02, 2016, 05:46:43 PM »
The swap is only intended to swap registration and not the schedule.

Swap moves the schedule and registration.  It swaps registration both ways, meaning Origin becomes Target, Target become Origin.  It moves schedule only one way.  Target becomes Origin, but origin ends up with the blank schedule, instead of becoming the Target (in case the target has an A/B check scheduled).

Edit: Where this functionality would be useful if an aircraft goes to D check, and I happen to have a spare aircraft I have not scheduled.  The "Swap" functionality works great for this (and also for fleet upgrades / replacements - all except this tiny little omission.
« Last Edit: September 02, 2016, 06:11:20 PM by JumboShrimp »

Offline Sami

  • Administrator
  • Members
  • Posts: 14535
    • AirwaySim - Are you the next Richard Branson?
Re: Move / Swap schedules incomplete.
« Reply #5 on: September 05, 2016, 04:27:02 PM »
Yep, like I mentioned, it is NOT a 'swap' function. Just 'move'. Registration has the swap option but it's only for that. So not a bug.

Offline JumboShrimp

  • Members
  • Posts: 5992

The person who likes this post:
Re: Move / Swap schedules incomplete.
« Reply #6 on: September 05, 2016, 08:43:39 PM »
So not a bug.

It's bordering on a feature request.  :)

 

WARNING! This website is not compatible with the old version of Internet Explorer you are using.

If you are using the latest version please turn OFF the compatibility mode.