AirwaySim
Online Airline Management Simulation
Login
Username
Password
 
or login using:
 
My Account
Username:
E-mail:
Edit account
» Achievements
» Logout
Game Credits
Credit balance: 0 Cr
Buy credits
» Credit history
» Credits FAQ

Author Topic: Technical Stop at night?  (Read 1505 times)

Offline Dutch

  • Members
  • Posts: 450
Technical Stop at night?
« on: October 26, 2011, 02:01:28 PM »
Hi, all.

My airline started a route with a technical stop. I know when I schedule a flight I shouldn't let it arrive or depart between 00:00-05:00, but is this the same for technical stops? If my flight leaves RUH at a proper time and arrives at BWI at a proper time, but stops in BFS in the middle of the night, will it affect the LF?

Thanx in advance,

Dutchglider


Offline Sami

  • Administrator
  • Members
  • Posts: 14539
    • AirwaySim - Are you the next Richard Branson?
Re: Technical Stop at night?
« Reply #1 on: October 26, 2011, 02:15:29 PM »
Techstop time is irrelevant.

However having a techstop itself does have a slight negative effect (extra landing + added flight time).

Offline Dutch

  • Members
  • Posts: 450
Re: Technical Stop at night?
« Reply #2 on: October 26, 2011, 02:32:19 PM »
Thanks Sami for the quick reply!!


Offline diskoerekto

  • Members
  • Posts: 150
Re: Technical Stop at night?
« Reply #3 on: October 27, 2011, 01:15:24 PM »
I remember having problems with refueling at an airport when the airport is closed in DOTM but I may be mistaken.
<img src="http://www.airwaysim.com/game/Banner/107/576/" alt="" width="450" height="90" border="0" />

Offline JumboShrimp

  • Members
  • Posts: 5992
Re: Technical Stop at night?
« Reply #4 on: October 27, 2011, 02:23:56 PM »
I remember having problems with refueling at an airport when the airport is closed in DOTM but I may be mistaken.

May very well be the case.  The airport where you are stopping for re-fueling has to be open during the period of the tech stops (each way).  This can be a little tricky, since you don't get to see the time your aircraft will be doing the tech stop when you are creating a route (and failing because of airport closure).  You only see it when the route successfully creates.  So on the "problem" routes and times, you don't get to see what the problem is, and on the non-problem routes (where you succeed in creating the routes) you do get to see the times...

Offline Dutch

  • Members
  • Posts: 450
Re: Technical Stop at night?
« Reply #5 on: October 30, 2011, 08:46:59 PM »
Solution to the closed problem:

Find an airport opened 24/7  :P

Rgds


 

WARNING! This website is not compatible with the old version of Internet Explorer you are using.

If you are using the latest version please turn OFF the compatibility mode.