AirwaySim
Online Airline Management Simulation
Login
Username
Password
 
or login using:
 
My Account
Username:
E-mail:
Edit account
» Achievements
» Logout
Game Credits
Credit balance: 0 Cr
Buy credits
» Credit history
» Credits FAQ

Author Topic: Vickers Viscount 810  (Read 1514 times)

Hachiko

  • Former member
Vickers Viscount 810
« on: October 08, 2011, 12:24:54 PM »
On AWS, Vickers Viscount 810 range is 310nm, was in real life 1500nm.

Offline CUR$E - God of AirwaySim

  • Members
  • Posts: 4028
Re: Vickers Viscount 810
« Reply #1 on: October 08, 2011, 01:00:53 PM »
Source?

Offline Wing Commander Chad Studdington

  • Members
  • Posts: 1047
Re: Vickers Viscount 810
« Reply #2 on: October 08, 2011, 02:03:44 PM »

Offline CUR$E - God of AirwaySim

  • Members
  • Posts: 4028
Re: Vickers Viscount 810
« Reply #3 on: October 08, 2011, 02:04:14 PM »
Ok. Source that sami will accept - so no wikipedia etc.

Manufacturer Data, Jane's or something like that.

Wizard

  • Former member
Re: Vickers Viscount 810
« Reply #4 on: October 10, 2011, 09:38:50 PM »
RAAF Museum stating 1173 Nm for the Viscount 810:

http://www.airforce.gov.au/raafmuseum/research/aircraft/series3/A6.htm

Hmmm..

Offline swiftus27

  • Members
  • Posts: 4395
Re: Vickers Viscount 810
« Reply #5 on: October 10, 2011, 09:49:42 PM »
Look at the range graph on the plane.  It really can go that distance but with reduced payload.

The plane is normally configured for HD seating.  Don't tell me that thing was designed to fly HD seating that long range... ugh. 

Offline CUR$E - God of AirwaySim

  • Members
  • Posts: 4028
Re: Vickers Viscount 810
« Reply #6 on: October 10, 2011, 10:23:02 PM »
You suggest not flying props +1000nm with HD seating? ;(

Offline swiftus27

  • Members
  • Posts: 4395
Re: Vickers Viscount 810
« Reply #7 on: October 10, 2011, 11:14:52 PM »
not unless deep tissue massages await me on the other side.

Offline CUR$E - God of AirwaySim

  • Members
  • Posts: 4028
Re: Vickers Viscount 810
« Reply #8 on: October 10, 2011, 11:20:32 PM »
I don't know. Pax can't move themselves after those flights so my crew carries them out of the aircraft and leaves the place asap.

Offline swiftus27

  • Members
  • Posts: 4395
Re: Vickers Viscount 810
« Reply #9 on: October 10, 2011, 11:21:49 PM »
So it is safe we all agree?  The answer to the question above is due to the seating?

Offline CUR$E - God of AirwaySim

  • Members
  • Posts: 4028
Re: Vickers Viscount 810
« Reply #10 on: October 10, 2011, 11:23:04 PM »
I don't know. I think it's up to sami to decide if the sources change anything or not. ;)

Offline dmoose42

  • Members
  • Posts: 1264
Re: Vickers Viscount 810
« Reply #11 on: October 10, 2011, 11:59:51 PM »
I think Sami has it right.  Based on that source the seating layout was 3 crew and 32 passengers.  If you look at the range profile for the 810 currently in the system for 32 passengers it's about 1200.  I vote to leave things as they are.


Offline alexgv1

  • Members
  • Posts: 2184
Re: Vickers Viscount 810
« Reply #12 on: October 11, 2011, 12:29:10 AM »
RAAF Museum stating 1173 Nm for the Viscount 810:

http://www.airforce.gov.au/raafmuseum/research/aircraft/series3/A6.htm

Hmmm..

Consider that will be in a military config, so payload and seating will all be different to passenger operations.
CEO of South Where Airlines (SWA|WH)

Wizard

  • Former member
Re: Vickers Viscount 810
« Reply #13 on: October 11, 2011, 09:32:37 PM »
Yep, RAAF Museum data says:

Quote
ACCOMODATION:

Three flight crew and up to 32 passengers (RAAF VIP layout).
PERFORMANCE:

Max cruise 587 km/h (317 kt); Operational ceiling 27,000ft (8230m); Normal range 2817km (1173nm)

Pretty much the AWS Data.

 

WARNING! This website is not compatible with the old version of Internet Explorer you are using.

If you are using the latest version please turn OFF the compatibility mode.