AirwaySim
Online Airline Management Simulation
Login
Username
Password
 
or login using:
 
My Account
Username:
E-mail:
Edit account
» Achievements
» Logout
Game Credits
Credit balance: 0 Cr
Buy credits
» Credit history
» Credits FAQ

Author Topic: Why is my A/C grounded?  (Read 1764 times)

dubAUT

  • Former member
Why is my A/C grounded?
« on: August 24, 2011, 10:27:49 PM »
I just discovered that one of my leased A/Cs has been grounded but I cannot see why: All maintenance has been done on time.

Any idea?

Offline swiftus27

  • Members
  • Posts: 4395
Re: Why is my A/C grounded?
« Reply #1 on: August 24, 2011, 10:38:08 PM »
screenshot?

dubAUT

  • Former member
Re: Why is my A/C grounded?
« Reply #2 on: August 25, 2011, 12:22:20 AM »
screenshot?

Here you are :-) Thanks in advance :-)

Offline swiftus27

  • Members
  • Posts: 4395
Re: Why is my A/C grounded?
« Reply #3 on: August 25, 2011, 12:30:24 AM »
what does it say when you click on Airplane Grounded?

dubAUT

  • Former member
Re: Why is my A/C grounded?
« Reply #4 on: August 25, 2011, 06:20:34 AM »
what does it say when you click on Airplane Grounded?

There you are.

L1011fan

  • Former member
Re: Why is my A/C grounded?
« Reply #5 on: August 26, 2011, 03:48:07 AM »
Did you do your A and B checks? The game will not remind you about those. You need to go in and manually do them (check the boxes) if thats the case.

dubAUT

  • Former member
Re: Why is my A/C grounded?
« Reply #6 on: August 26, 2011, 07:10:28 AM »
Did you do your A and B checks? The game will not remind you about those. You need to go in and manually do them (check the boxes) if thats the case.
Yes I did all the checks ...

Saaaaaaaaami? ;-)

Offline PiaDijkstra

  • Members
  • Posts: 142
Re: Why is my A/C grounded?
« Reply #7 on: August 26, 2011, 07:16:30 AM »
Never seen that before! Weird

Offline Sami

  • Administrator
  • Members
  • Posts: 14537
    • AirwaySim - Are you the next Richard Branson?
Re: Why is my A/C grounded?
« Reply #8 on: August 26, 2011, 11:57:38 AM »
It absolutely cannot be grounded unless you have missed some checks on it. And they must have been undone for considerable period after it was due before it's grounded.

Offline Sanabas

  • Members
  • Posts: 2161
Re: Why is my A/C grounded?
« Reply #9 on: August 26, 2011, 12:12:29 PM »
The screenie says the A & B checks were done. It also says that an A-check was done between the first & 2nd screenie, and the condition improved 10%.
« Last Edit: August 26, 2011, 12:14:48 PM by Sanabas »

Offline PiaDijkstra

  • Members
  • Posts: 142
Re: Why is my A/C grounded?
« Reply #10 on: August 26, 2011, 12:37:29 PM »
A condition of 85% is not a reason to ground it. 2nd screen seems to have all recent checks!

Offline Kadachiman

  • Members
  • Posts: 914
Re: Why is my A/C grounded?
« Reply #11 on: August 26, 2011, 01:50:18 PM »
Somebody forgot the A check(s)?

The A check has moved from 6th Aug to 20th Aug and the condition has gone from 85% to 95% from 1st to 2nd screen shots.....can it be that an A check was done between posts?

dubAUT

  • Former member
Re: Why is my A/C grounded?
« Reply #12 on: August 26, 2011, 03:27:03 PM »
It absolutely cannot be grounded unless you have missed some checks on it. And they must have been undone for considerable period after it was due before it's grounded.
I haven't missed any check ... and there's no reason written why the A/C has been grounded :-(

Online PH1517

  • Members
  • Posts: 1223
Re: Why is my A/C grounded?
« Reply #13 on: August 29, 2011, 04:59:31 PM »
Its probably a bug .

even you missed an A or B check, it would say it and on top of that, you AC would still be flying but you would be fined if you got caught. 

 

WARNING! This website is not compatible with the old version of Internet Explorer you are using.

If you are using the latest version please turn OFF the compatibility mode.